Bilder, musik och inspelning till sommarpraten

Instruktioner för bilder, musik och inspelning

Bilder

Hur du får använda dig av bilder, musik och andra texter i saker du skapar finns reglerat och här kan du läsa lite i länken till ett tidigare inlägg. En bra regel är att om du söker på Google så väljer du bilder, sedan kan du välja sökverktyg och användarinställningar. Där väljer ni bilder som får användas. Vill du kunna ändra något i bilden måste du välja det i inställningarna. Kom ihåg att länka till ursprungsbilden och ange CC-licensen som ska vara samma som originalet. Läs mer här.

Bilden ska förstärka ditt tal!

Musik

Ditt tal ska innehålla två korta klipp av musik, men på grund av upphovsrätt får vi inte ha med dem i inspelningarna utan vi kan endast använda dem i skolan eftersom vi inte har en MiM-licens. Om ni hellre vill så använder ni de musikklipp som finns som fritt får användas i länken ovan eller här på Malbert.

Inspelning av podd

Inspelning gör vi i screencast-o-matic med bilden som bakgrund. Ni som vill välja den avancerade versionen väljer en app som heter Garageband. Här finns en manual för hur Garageband fungerar gjord av Tove Andersson. Ni kan även använda Audacity som finns på skolans datorer. Här finns en manual och här en bläddringsbarmanual.

När ni spelat in dem ska ni bifoga eller dela dem till mig så jag kan ta del av dem. Ange också om vi får lyssna på dem i klassen och/eller dela dem på vår blogg. Kom ihåg att bifoga bilden också om den inte kan bifogas i inspelningen. Och framförallt se till att kolla licensen på bilden enligt instruktion.

Färdiga exempel

Här finns elevexempel på sommarprat att lyssna på.

Annonser

En reaktion till “Bilder, musik och inspelning till sommarpraten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s