Bedömningsmatris sommarprat – lärarbedömning

Jag kommer bedöma er digitala version av sommarprat enlnligt denna matris.

Uppgiftsspecifik matris  – Sommarprat digitalversion LÄRARBEDÖMNING


 
E C A
Specifikt för slutuppgiften Eleven planerar och spelar in radioprogrammet med hjälp av digital teknik. Eleven planerar och spelar in radioprogrammet med hjälp av digital teknik. Eleven planerar och spelar in radioprogrammet med hjälp av digital teknik.
Innehåll Eleven följer instruktionen och sommarpratet fungerar i huvudsak som ett bidrag till sommarprat i P1. Eleven följer instruktionen och sommarpratet fungerar relativt väl som ett bidrag till sommarprat i P1. Eleven följer instruktionen och sommarpratet fungerar väl som ett bidrag till sommarprat i P1.
Kommunikation Eleven visar viss anpassning till mottagare genom att till exempel tala tydligt och visa engagemang. Eleven visar relativt god anpassning till mottagare genom att till exempel tala tydligt och presentera det som sägs på ett intresseväckande och engagerat sätt. Eleven visar god anpassning till mottagare genom att till tala tydligt och presentera det som sägs på ett intresseväckande och engagerat sätt.
Struktur Sommarpratet är i huvudsak sammanhängande och begripligt. Sommarpratet är relativt väl sammanhängande med tydlig struktur, till exempel genom inledning och avslutning. Sommarpratet är väl sammanhängande med välstrukturerat, till exempel genom en effektiv inledning och avslutning.
Språk Ordvalet är enkelt. Ordvalet är utvecklat, till exempel genom att vara varierat och passar relativt väl som sommarprat i P1. Ordvalet är välutvecklat, till exempel genom att vara varierat, träffande och specifikt och passar väl som sommarprat i P1.
Helhetsbedömning

Källa: Kontakt, N&K (2015) URL: http://www4.nok.se/smak/index.asp?isbn=9789127436022

Annonser

2 reaktioner till “Bedömningsmatris sommarprat – lärarbedömning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s