Välkommen tillbaka till ett nytt år med nya möjligheter

Hej!

Jag har nu träffat samtliga klasser och elever och ni har fått skriva lite om era förmågor i engelska och vad ni behöver utveckla och träna på. Till vår hjälp kommer vi att kartlägga era förmågor i både engelska och svenska och det gör vi under veckan och nästa vecka. Vi kommer göra detta i läsförståelsetester och genom att ni får skriva och prata i mindre grupper.

Under denna veckan och nästa har skolan lite lägerskola ute i Bredsand så under den tiden pågår kartläggningen parallellt med att jag lär känna er och att vi lyssnar på gamla elevsamtal från NP. Under v 47 kommer arbetslaget genomföra alla muntliga nationella prov och på halvklasstimmarna kommer vi att fokusera på den muntliga förmågan.

Jag har också pratat om att vi har fått iPads till arbetslaget och att de är bokade till en av lektionerna jag har per klass. Målet med dem kommer vara att arbeta och lyfta fram det lärandemålet vi har i klassrummet och det kan vara att skriva, att tala eller att jag frågar och utvärderingsfrågor om målet med lektionen för att få återkoppling på det.

I engelska kommer eleverna att få inlogg till en sida där de kan läsa och göra egna diagnoser. Det inlogget kan man använda hemma eller på studietiden också. På svenska vill jag också passa på att uppmuntra läsningen och att om ni har behov av talböcker så har vi avtal på Inläsningstjänst, så vi kan ordna inlogg dit. Kontakta mig som er lärare eller er mentor så löser vi det.

Framöver kommer det komma lektionsplaneringar och flippade upplägg så ni kan komma förberedd på lektionen men under denna början med lägerskolor och olika diagnoser så kan jag inte dela det i brist på tid.

every accomplishment starts with the decision to try

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s