Att lära av gamla prov

Nu är det snart dags för de nationella proven i engelska. Vi kommer att repetera skrivandet, läsandet samt lyssnandet på olika sätt efter lovet. Vi börjar med skrivandet genom att ni kommer att få ta del av denna presentation och sedan öva på att läsa gamla elevexempel och diskutera dessa i grupper.

Ni kommer sedan få prova på att skriva samma texter utifrån instruktionerna de fick vid sitt provtillfälle.  Med hjälp av lite olika fraser och uttryck som vi lärt av de gamla exemplen kommer ni att få lära av gamla prov. Dessa kommer sedan att analyseras och förhoppningsvis kommer ni få syn på sådant ni kan förbättra och ta med er till ert eget skrivande.

Om ni tittar i fliken för NP engelska hittar ni mer ni kan repetera på egenhand. Nedan hittar ni lite användbara ord och fraser för att utveckla era texter mer.

time addition compare contrast exemplify reason and result summarize

Kom ihåg att vi repeterade även skrivandet i höstas och om ni vill titta på det kan ni göra det här.

 

För dig som vill veta mer hur du kan utveckla vissa aspekter för skrivdelen kan ta hjälp här där jag försökt länka upp filmer eller faktatexter som förklarar vissa grammatiska termer, men även en del interaktiva övningar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s