Klassrumsregler

Jag blev så inspirerad av Malin Larssons klassrumsregler, så jag gjorde egna till mitt klassrum.  Upprinnelsen till bilderna kommer från Tommy Lucassi som var med i ett radioprogram. Här hittar du hans regler som är riktade till pedagoger samt de han har i sitt klassrum.

Hej då ”lydnadskultur” och välkommen ”eget ansvar” för att eleverna ska utveckla sitt bästa jag.

Vill du skriva ut dem eller dela? Kom ihåg att dela genom att ange att jag gjort dem, precis som jag anger att Malin har gjort de jag har insirerats av.

Jag har nu gjort ett lektionsupplägg där vi i klassen gjort reglerna mer till våra. Du hittar det här om du vill arbeta med det i ditt klassrum. Det blev också nya regler utifrån det upplägget som också finns som pdf att ladda ner via länken ovan.

1

Längre ner hittar ni ljudkort att ha i klassrummet. De fungerar som så att ni bestämmer er för en rimlig ljudnivå för just det arbete ni har i klassrummet. Sätt en nypa vid den nivå ni valt med en pil på. Dessa har jag gjort själv så använd dem fritt så länge det ej är kommersiellt och kom ihåg ange källa om du delar vidare.

 Klassrumsregler fritt tolkat från Phoster

Gjord i Phoster
mål

misslyckas

lyssna

kamratrespons

ställ frågor

no hands up

jämför

strategier

klassrumsregel problem

 Ljudkort fritt tolkat från Canva

5

5

4
4
3
3
2
2
1
1

De finns här som pdf – Ljudnivåer – om du vill skriva ut dem!

 

17 reaktioner till “Klassrumsregler”

  1. De färgade ljudnivåskyltarna är jättefina och tydliga, det kommer att gillas av mina elever!

    Tack för att du delar med dig!

  2. Såg dina skyltar med ljudnivåer, bestämde mig för att göra egna och prova i klassrummet. Vi är nu 2 lärare som använder detta på min skola och vi tycker att det fungerar suveränt. Det har blivit mycket tydligare för eleverna hur mycket det ska låta i ett klassrum. Tack för att du delade med dig!

  3. Hej Annika!

    Tack för en inspirerande sida! Jag arbetar på Glumslövs skola och undrar om det är ok att skriva ut och sätt upp dina fina planscher kring ljudnivåer i våra klassrum?

    Tack på förhand!

    Linda Narfeldt

  4. Hej annika!
    Tack för den inspirerande sida. Jag arbetar på Braås skolan hoppas jag den passar bra på mina eleverer undrar jag om skriva ut. Jag så tacksam

Lämna en kommentar