Ska vi spela Kahoot?

Jag tänkte vi skulle prova på att spela Kahoot på fredag på en lämplig lektion.

Det går till som så att jag skapar ett konto på getkahoot och loggar in. Ni som spelar använder någon form av enhet som iPad eller smartphone, loggar in med en kod som kommer synas på Smartboarden och ni kan använda telefonen för att svara på flervalsfrågor genom att svara

på enheten genom att klicka på rätt färg för respektive alternativ som anges på Smartboarden. Era svar kommer att synas på Smartboarden och man kan se om man svarade rätt eller fel på er telefon.

Ämnena som finns att svara på är oändliga, det finns färdiga frågor om t ex logotyper, verbfrågor, nyhetsquizz mm. Jag kan också skapa egna frågor om t ex något vi arbetat med så får jag se era kunskaper som fastnat eller som ett förtest på något vi ska arbeta med så jag vet vad jag ska ta upp i undervisningen.

Ska vi testa?

IMG_0072.PNG

Annonser

2 reaktioner till “Ska vi spela Kahoot?

    1. man måste inte ha ett konto på kahoot för att kunna delta i ett kahoot så länge man får en kod av spel ledaren. Men om man vill göra ett eget kahot kan man skapa ett konto med sitt google konto genom att söka på ”kahoot login”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s